5 saker du aldrig borde säga till din yogalärare

5 saker du aldrig borde säga till din yogalärare

Jag har utövat yoga sedan en tid då de enda tillgängliga klasserna var genom mitt lokala samhällscentrum. Läraren var en excentrisk, gråhårig kvinna i Tootsie-era-glasögon, som skulle visa poser medan hon högt pratade. Ja, du läste rätt.

7 vanliga ursäkter för att inte öva yoga

7 vanliga ursäkter för att inte öva yoga

Som yogalärare hör jag många ursäkter från andra som tror att de inte kan göra yoga. Jag brukade ha några själv. Men det var inte förrän jag äntligen kom till mattan att jag slutade säga att jag inte kunde göra yoga helt.

Yogisk kost: 10 livsmedel att njuta och undvika

Yogisk kost: 10 livsmedel att njuta och undvika

”Och han visste att mat var Brahman. Från mat föds alla varelser. Genom mat lever de och till mat återvänder de ”.

5 tecken på att du blir bättre på yoga och liv

5 tecken på att du blir bättre på yoga och liv

I mina privata yogasessioner vill kunder alltid veta "NÄR?" När kommer höfterna att öppna sig, när kommer de att kunna röra vid tårna, när kommer de att vara mer flexibla, öppna, starka etc. Det roliga är att de är mer öppna, mer flexibla, mer balanserade och starka än när Vi började först arbeta tillsammans - de inser det bara inte. Gå in i yogalärarens roll. I yogapsykologi talar vi om vikten av att ha en lärare av många skäl.

Det som biter i dina naglar säger om din personlighet

Det som biter i dina naglar säger om din personlighet

Ända sedan jag kommer ihåg har jag varit en tvångspikare. I själva verket klipper jag på min nagelband när jag skriver detta. Folk frågar mig alltid: "Vad är du så nervös för?" Men jag vet att det inte bara handlar om nerver; Jag biter på naglarna även när jag ligger på stranden.

Vad är intuition exakt?

Vad är intuition exakt?

Intuition är förmågan att förvärva kunskap utan att använda logiska resonemang. Det kommer från det latinska ordet "intueri", som grovt översätter, "att titta inifrån." Det är också i linje med energin runt oss. Vi lyssnar alla till våra instinkter på en eller annan tid, oavsett om det är att ha en förutsägelse eller gå in i ett rum och känna till ett argument som just har ägt rum.

Platon, delen och hela

Platon, delen och hela

Enligt Platon kan "delen aldrig bli bra om inte helheten är bra." Hälsa är en vävtäck genom vilken alla trådar i våra liv vävas - vårt hälsotillstånd påverkar varje del av vårt liv - arbete, lek, relationer, etc. Platon, Reiki och zonterapi Det är därför jag tror så många av mina klienter har funnit Reiki och zonterapi gynnsamma. Kroppen har en häpnadsväckande medfödd intelligens och läkningsförmåga, och både Reiki och zonterapi ger stöd och hjälper kroppen att hitta balans.

5 Reiki-föreskrifter: Föreskrift # 2 - Oroa dig inte

5 Reiki-föreskrifter: Föreskrift # 2 - Oroa dig inte

En annan av Master Usui's Reiki-föreskrifter är "Oroa dig inte." Lättare sagt än gjort, eller hur? Men vad är oron? Om du tänker på det, gör oro inte något - om du fixar det som stör dig så slutar du att oroa dig när du börjar fixa det, och om du inte kan fixa det, varför oroa dig?

4 trick för att utveckla ett sundare förhållande till teknik

4 trick för att utveckla ett sundare förhållande till teknik

Visst, vi kan alla använda en digital detox. Men att få offline kan vara en lyx. Teknik är en vanlig källa till stress, men det behöver inte vara det.

Hur man äter vad du vill ... utan att överdriva det

Hur man äter vad du vill ... utan att överdriva det

Har du någonsin hittat dig som tänker att du kommer att ha en "bitbit" av glass, men sluta äta två stora skålar? Äter du fyra skivor pizza när två skulle ha lämnat dig nöjd? Rädd för att hålla vissa livsmedel runt huset, för att du vet att du äter för mycket av dem?

10 frågor att veta om du lyssnar på din kropp

10 frågor att veta om du lyssnar på din kropp

Din kropp har sin egen sofistikerade intelligens, en naturlig glans som känner till de djupare sanningar som ditt sinne inte ens kan förstå. När du är ansluten till hela kroppen - inte bara ditt sinne - utöker du din medvetenhet och har större förtroende och tydlighet när du möter familj, hälsa, ekonomiska eller andra frågor. Du är också mer benägna att känna dig frisk och livlig.

Du är vad du ser

Du är vad du ser

Vi har alla hört talan innan "vi är vad vi äter", jag tror att vi är vad vi ser. Dag in och dag ut blir våra tankar distraherade av det vi ser i världen runt oss, läser i tidningen, böcker, tidskrifter och vad vi ser på TV. Det finns en sanskrit som säger 'Mana eva manushyanam' 'En man är enligt hans sinne'.

Livslektioner från en "ljusets krigare"

Livslektioner från en "ljusets krigare"

Under den senaste månaden har några saker hänt i mitt liv ... orsakade av mina egna tankar mina egna ord och (100%) mina egna handlingar. Och för att vara uppriktig är jag inte så nöjd med hur saker och ting gick. I själva verket gick scenarierna jag refererar till helt utan skript och till territorier som faktiskt får mig att ifrågasätta hur väl jag känner mig själv.

Vi är alla anslutna

Vi är alla anslutna

Carl Sagan frågade en gång: "Vi är här så universum känner sig själv". Idag visar vetenskapen att vi alla är anslutna, lite som yoga, som förbinder vår kropp, andedräkt och sinne. Med hjälp av rymdteleskopet Hubble har forskare berättat att vårt kända universum är nästan 14 miljarder år gammalt! (100 hundra hundra år!).

Varning! Yoga kan skada min kropp, sinne och ande?

Varning! Yoga kan skada min kropp, sinne och ande?

Skador är inte en del av yoga. Skador är en del av "inte yoga." Yoga, precis som livet, är vår att skapa. Det är vårt att skapa yoga som kämpar, strävar, driver och tvingar; ett liv som förstärker belastningen och svårigheten i våra kroppar och sinnen.

Den vetenskapligt beprövade mentalförskjutningen som gör dig fysiskt friskare

Den vetenskapligt beprövade mentalförskjutningen som gör dig fysiskt friskare

I denna dag och ålder, skulle du behöva leva under en sten för att inte ha hört talas om den kraftfulla själ-kropp-anslutningen. Vi vet till exempel att träning hjälper till att lindra depression, yoga är bra för stresshantering, att äta grönsaker och andra supermat kan göra dig lyckligare och hur du går kan öka ditt humör. Så för din allmänna psykiska hälsa bör du definitivt träna, äta rätt och delta i andra former av egenvård.

12 Att stärka sanningar jag lärde mig att förlora 125 pund och hålla det av

12 Att stärka sanningar jag lärde mig att förlora 125 pund och hålla det av

Efter nästan sex år med att bibehålla en viktminskning på 125 pund har jag samlat in många insikter om min hälsoresa som jag vet att andra också kan dra nytta av. Förra året skrev jag om de 25 livslektioner som jag tog bort från min viktminskningsupplevelse. I år vill jag utöka tolv av dessa lektioner och erbjuda ytterligare visdom.

Vad du behöver veta om Vagusnerven

Vad du behöver veta om Vagusnerven

Vagus är en av de större viktigare nerverna i människokroppen. En viktig roll som den spelar är att "återställa" -knappen för att motverka när vårt larmsystem har startats vilket resulterar i den ökända kamp, ​​flykt eller frysrespons eftersom någon typ av hot har uppfattats. Vagusnerven berättar i princip kroppen och hjärnan: ”Det är säkert nu.

Sex + Yoga = Orgasmisk upplysning (NSFW)

Sex + Yoga = Orgasmisk upplysning (NSFW)

Du kan använda var och en för att förstärka kraften hos den andra.